Поради для всіх
» » Що можна приготувати з рису: цікаві і прості рецепти

Що можна приготувати з рису: цікаві і прості рецепти

Додано: 06.12.15
Автор: admin
Рубрика: Рецепти
Що можна приготувати з рису: цікаві і прості рецепти

  • 1 Що можна зробити з рису?
  • 2 Кавказьке харчо з двох видів м'яса
  • 3 Японський гарнір з рису
  • 4 Закуски на швидку руку
  • 4.1 Домашній хліб з вареним рисом
  • 4.2 Італійські рисові кульки-аранчини у фритюрі
  • 5 Відео-інструкції приготування вищевикладених рецептів



  • Рис — це самий популярний і поширений продукт у всьому світі, щорічне споживання цієї культури перевищує 800 мільйонів тонн. Ця культура є важливою складовою в основних блюдах і в гарнірах до м'яса або риби.

    Що можна зробити з рису?


    Що можна приготувати з рису: цікаві і прості рецепти


  • Перші страви : суп мінестроне з рисом, кавказьке харчо, традиційний зелений борщ;

  • Другі страви : іспанська паелья, італійське різотто, татарська тутирма, плови з азіатської кухні, японські роли;

  • Закуски : традиційні сицилійські аранчини, рисові пиріжки;

  • Десерти : солодкі аранчини, японські солодощі вагасі і моті, рисові пудинги і запіканки;

  • Хліб , пиріжки та булочки з рисом.


  • Рис як гарнір підійде до приготовленої свинячій печінці. Печінка свиняча, рецепти приготування якою є на нашому сайті, не тільки смачна, але й корисна. У ній містяться корисні компоненти, які позитивно позначаються на нашому здоров'ї.

    Кавказьке харчо з двох видів м'яса


    Для приготування необхідно:
    Що можна приготувати з рису: цікаві і прості рецепти


  • 500 р. баранячого м'яса;

  • 500 г яловичого м'яса;

  • Кілька великих картоплин;

  • 2 цибулини;

  • 2 морквини;

  • 1 головка часнику;

  • 1/2 склянки рису;

  • 6 ст. л. томатної пасти;

  • Зелень;

  • Спеції.


  • Залити рубане м'ясо 3 л води, покласти в каструлю одну моркву і одну цибулину, посолити. Варити бульйон на невеликому вогні приблизно 2-3 години.
    Овочі та часник дрібно нарізати. На розігріту сковорідку налити трошки олії, додати томатну пасту, цибулю і часник. Все це потрібно перемішувати, а після тримати під кришкою 10-15 хвилин. Додати моркву і посолити. Через 10 хвилин долити на сковороду невелику кількість готового бульйону, довести до готовності.
    Приготовану зажарку, нарізану кубиками картоплю і промитий рис додати в киплячий бульйон.
    Додайте вибрані за смаком спеції і накрийте харчо кришкою, варити на мінімальному вогні, поки рис і картопля будуть готові. Після приготування можна додати рубану зелень.
    До харчо найкраще підходить приправа хмелі-сунелі, кілька лаврових листків, чорний або червоний перець, аджика.
    Рис також чудово буде поєднуватися з стравами складаються з дарів моря. Приготування морського коктейлю можна здійснити кількома способами, але кожен з них вимагає уважного ознайомлення, т. к. не вірно приготовлені морепродукти можуть втратити свій смак.

    Японський гарнір з рису


    Що можна приготувати з рису: цікаві і прості рецепти
    Для приготування знадобиться:

  • 2 курячих яйця;

  • 1 ст. рисової крупи;

  • 2 ст. л. вершкового масла;

  • 2 ст. л. соєвого соусу;

  • Зелений цибуля;

  • 2 ст. звичайної води.


  • Рис необхідно ретельно промити. Після залити водою, дочекатися закипання і ще близько 15-20 хвилин варити під кришкою на найменшому вогні. Паралельно обсмажити зелений лук. Додати яйця, посолити і збивати віночком, поки яйця не утворюють дрібні грудочки. Додаємо на сковорідку приготований рис і соєвий соус, перемішуємо.
    Такий гарнір чудово підходить до страв з м'яса, курки, риби або інших морепродуктів.

    Закуски на швидку руку


    Буває так, що після готування залишився рис, що можна приготувати? Викидати не хочеться, а застосувати нікуди. Спеціально для таких випадків існує маса рецептів, для приготування яких потрібно варений рис. Отже, що приготувати з вареного рису?



    Що можна приготувати з рису: цікаві і прості рецепти
    Варто відзначити, що на швидку руку можна також зробити і ніжний і пишний омлет. При цьому не варто його смажити на сковороді, досить просто запекти. Як приготувати омлет в духовці вдома? Необхідно підготувати відповідні інгредієнти та інвентар, в якому ви будете робити яєчно-молочну суміш.
    Не швидко, але не складно готуватися згущене молоко. Тут розказано про те, як робиться варена згущене молоко в домашніх умовах. Рецепти приготування згущеного молока варто знати, т. до. більшість ласощів будинку робляться на її основі.




    Домашній хліб з вареним рисом


    Що можна приготувати з рису: цікаві і прості рецепти
    На 150 г вареного рису необхідно:

  • 150 мл молока (жирного);

  • 250 р. пшеничного борошна;

  • 1 ч. л. свіжих дріжджів;

  • 3/4 ч. л. солі;

  • 50 р. меду.


  • В одній мисці перемішати сіль з борошном. В окремій тарі змішати варений рис, мед, свіжі дріжджі і молоко, нагріте до кімнатної температури. Перемішати. Додати до сухої суміші і вимісити до однорідного стану. Утворена маса буде легенькою і трохи прилипати. Тісто поставити в будь-яке чисте тепле місце, накрити плівкою і дати постояти приблизно чверть години.
    Стіл змастити рослинним маслом, викласти тісто і вимішувати протягом десяти хвилин. Потім покласти в чисту суху тару і залишити на годину. Далі потрібно вимісити масу, сформувати батон на деку, змащеному олією і залишити підходити. Тісто має набрякнути і стати більше рази в два.
    Відправити тісто на 25 хвилин у духовку. Після трохи зменшити температуру і допікати батон ще 20-30 хвилин, залежно від обсягу буханця. Перевіряють готовність виробу сухий зубочисткою або сірником.
    Готовий батон дістати з духовки і остудити. Розрізати хліб можна тільки після того, як охолоне!
    Такий хліб виходить м'яким, пишним і неймовірно смачним. З рисового батона виходять дуже гарні тости.

    Італійські рисові кульки-аранчини у фритюрі


    Що можна приготувати з рису: цікаві і прості рецепти
    Що приготувати з відвареного рису? Із залишків звареного рису можна приготувати чудову закуску, а іноді і десерт — залежно від начинки.
    Давайте згадаємо Італію та її вишукані страви, одним з яких є кульки-аранчини — це традиційне італійське блюдо, що готують з рису з різними наповнювачами і запікають або смажать у фритюрі.
    Для начинки аранчини підходять будь-які овочі, сир, м'ясо, гриби, риба. Для солодкої варіації можна використовувати шоколадну пасту або фрукти.
    Для приготування аранчини з м'ясом знадобиться:

  • 300 р. готового рису;

  • 1 куряче яйце;

  • 20 г. вершкового масла;

  • 1 ст. л. борошна;

  • 100 р. курячого фаршу;

  • Невелика цибулина;

  • Спеції і сіль за смаком.


  • На розпеченій сковорідці обсмажити цибулю до золотинки. Додати курячий фарш і 1/4 ст. води. Тушкувати протягом 25-30 хвилин, періодично помішуючи. Додати спеції за смаком.
    Холодний рис змішати з яйцем, борошном і маслом. З отриманої маси зробити коржик, покласти в центр невелику кількість охолодженої начинки і сформувати кульку. Діаметр аранчини повинен становити 8-10 см.
    У сотейник налити велику кількість масла, дочекатися кипіння. Кульки обваляти в панірувальних сухарях і смажити, поки не придбають золотистий колір.
    Готові аранчини можна прикрасити тертим сиром або свіжою зеленню. Подавати до столу теплими.

    Відео-інструкції приготування вищевикладених рецептів


    Любителям кавказької кухні напевно буде цікаво самим приготувати суп, який став одним з найпопулярніших страв далеко за межами місцевості. В готуванні допоможе відео, яке містить основні етапи приготування супу «Харчо».


    Якщо ви небайдужі до японської кухні, то дивіться відео нижче. Рецепт цього гарніру створений спеціально для вас!


    Італійська кухня славиться аранчини. Порадуйте себе і своїх близькими «маленькими апельсинами» (саме так з італійської перекладається назва страви), а приготувати їх допоможе відео-інструкція.